fbpx

Rezultatul perchezițiilor de ieri în dosarul „Metalferos”. Au fost reținute 16 persoane, printre care și polițiști

În urma perchezițiilor desfășurate pe parcursul zilei de ieri, în dosarul ce vizează fraudarea SA „Metalferos”, 16 persoane au fost reținute, informează Procuratura Generală.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Acțiunile de urmărire penală au fost realizate de Procuratură, de comun cu Serviciul de Informații și Securitate, cu suportul Serviciului Protecție Internă și Anticorupție. Cele 31 de percheziții au fost efectuate la sediile firmelor-căpușe și intermediare din jurul companiei Metalferos, prin care erau achiziționate metalele, iar banii lichefiați. Acțiunile au fost efectuate și la sediul Inspectoratului Național de Investigații al MAI.

Drept urmare, 16 persoane au fost reținute, printre care și patru polițiști din cadrul Direcției Investigare a Fraudelor Economice a INI. De asemenea, au fost ridicate mai multe obiecte și acte, relevante pentru această cauză penală.

PG anunță că urmează și alte acțiuni de urmărire penală, care vor viza și alte persoane implicate în fraudarea companiei.

„Precizăm că investigațiile procurorilor nu periclitează, în nici un fel, activitatea cotidiană a companiilor respective, acțiunile organelor de drept fiind orientate exclusiv pe documentarea acțiunilor anterioare ale acestora, în calitate de întreprinderi cu capital de stat și dominație pe piața metalelor”, a precizat Procuratura.

Actele şi acţiunile administraţiei companiilor respective urmează a fi analizate şi încadrate procesual sub aspect de documentare a comiterii abuzurilor şi depăşirii atribuţiilor prevăzute de legislaţie şi actele normative în domeniu, fapte ce ar fi cauzat prejudicii deosebit de mari intereselor publice.

PG atenționează că orice atac din partea unor elemente vizând dosarul în speță va fi calificat drept tentativă de a distorsiona ancheta, împiedicarea aflării adevărului și amestec în înfăptuirea urmării penale.

Articole asemănătoare

Back to top button