fbpx

Dorin Recean efectuează o vizită de lucru în Ucraina

Premierul Republicii Moldova, Dorin Recean, efectuează o vizită de lucru în Kiev, Ucraina, pentru a reprezenta țara la Summitul „Platforma Crimeea”. Evenimentul va avea loc miercuri, 23 august.

Premierul va fi însoţit de vicepremierul Vladimir Bolea, ministru al Agriculturii şi Industriei Alimentare, Victor Parlicov, ministru al Energiei, Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, și Ruslan Bolbocean, secretar de stat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Reamintim că în data de 23 august 2021, la Kiev a avut loc Primul Summit Constitutiv al Platformei Crimeea, la care au participat reprezentanți ai 47 de țări străine și organizații internaționale.

Cel de-al Doilea Summit al Platformei Crimeea la nivel de șefi de stat și de guvern a avut loc în data de 23 august 2022 în format on-line.

Platforma Crimeea este un format internațional de consultare și coordonare inițiat de Ucraina, care vizează creșterea eficacității răspunsului internațional la ocuparea Crimeei, răspunsul la creșterea amenințărilor la securitate, creșterea presiunii internaționale asupra federației ruse, prevenirea încălcărilor ulterioare ale drepturilor omului și protejarea victimelor regimului de ocupație, precum și atingerea obiectivului principal – dezocuparea Crimeei și întoarcerea acesteia sub controlul Ucrainei.

Articole asemănătoare

Back to top button