fbpx

Dodon spune că intenționa să se vadă cu Tauber. Despre ce urmau să discute

Igor Dodon, secretarul executiv al Partidului Socialiștilor (PSRM) și fost președinte al țării, cercetat în mai multe dosare, consideră ilegală reținerea Marinei Tauber, vicepreședintele Partidului Șor. Opinia a fost făcută în cadrul unei emisiuni de la TV8.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Acesta a precizat că urma să se întâlnească cu Tauber pentru a discuta despre acțiunile de 9 mai.

„Plănuiam săptămâna aceasta să mă văd cu ea pentru a discuta despre 9 mai. În orice caz, eu cred că cu cineva de la ei noi trebuie să ne întâlnim, pentru că nu va fi corect ca pe 9 mai să mergem diferit. 9 mai este o sărbătoare pentru toți, este ziua Victoriei și trebuie să fie unitate, să fim toți împreună”, a menționat Dodon.

Totodată, a criticat și reținerea de ieri, 1 mai, a deputatei Marina Tauber, calificând acțiunea drept o „ilegalitate”.

„Condamn categoric ceea ce i se întâmplă lui Tauber, în pofida faptului că ei sunt posibilii noștri oponenți de pe partea stângă. Se întâmplă lucruri foarte ciudate. Anul trecut, de ziua de naștere a Maiei Sandu am fost reținut, iar anul acesta, de ziua de naștere a Marinei Tauber au trimis-o în detenție. Acest lucru este greșit și ilegal, orice avocat vă va spune asta”, a declarat Dodon.

Amintim că Marina Tauber a fost reținută luni, 1 mai, pe Aeroportul de la Chișinău, în rută spre Tel Aviv, Israel prin Istanbul, Turcia. Deputata Partidului „Șor” va petrece următoarele 72 de ore în izolatorul CNA.

La baza reținerii a stat ordonanța procurorului din Procuratura Anticorupție, pe motiv că învinuita a încălcat condițiile prevăzute de măsurile preventive aplicate în privința ei.

Articole asemănătoare

Back to top button