fbpx

doc | Președintele Igor Dodon va primi la expirarea mandatului său o indemnizație de peste jumătate de milion de lei

Igor Dodon va obține o indemnizație de peste jumătate de milion de lei la expirarea mandatului de președinte. Acest lucru se regăsește în proiectul legii bugetului de stat pentru anul 2020.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit documentului, în bugetul pentru anul viitor, la categoria „Servicii generale de stat”, au fost preconizate 560.000 de lei pentru a acoperi indemnizația respectivă.

Contactat de ZUGO, serviciul de presă al Președinției nu a venit deocamdată cu o informație privind modul în care vor fi repartizați banii.

Amintim că, în proiectul bugetului de stat pentru anul 2020, sunt prevăzute 35.000.000 de lei pentru activitatea Președinției, de două ori mai mult decât a avut Igor Dodon în primul său an de mandat.

Săptămâna trecută, deputații fracțiunii parlamentare a Partidului „Platforma Demnitate și Adevăr” au propus micșorarea cheltuielilor pentru întreținerea Aparatului Președintelui cu 18.000.000 de lei, bani care să fie realocați inclusiv pentru majorarea îndemnizațiilor veteranilor invalizi.

La rândul său, șeful statului spune că refuză modificată legii bugetului pentru anul viitor, în conformitate cu propunerea Platformei DA, argumentând că banii prevăzuți sunt destinați întreținerii clădirii renovate a instituției.

Articole asemănătoare

Back to top button