fbpx

doc | Moldovenii de peste hotare, invitați să participe la Zilele Diasporei. Programul se va desfășura online

Tradițional, Zilele Diasporei sunt organizate la sfârșitul celei de a treia săptămâni a lunii august. Anul acesta, din cauza pandemiei de coronavirus, ediția se va desfășura online. Agenda evenimentului a fost alcătuită în baza consultării cu diaspora și include diverse subiecte de actualitate.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În cadrul sesiunii „Ziua ușilor deschise la Guvern” membrii diasporei vor avea posibilitatea să discute cu conducători și reprezentanți ai unor instituții din Republica Moldova și organizații internaționale, cum ar fi Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Ministerul Educației, Ministerul Sănătății, Ministerul Economiei, Ministerul Afacerilor Interne, Comisia Electorală Centrală, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, Serviciul Vamal, Biroul Migrațiune și Azil, PNUD Moldova, OIM Moldova.

Sesiunea „Diaspora inspiră” va scoate în relief experiența și discursurile motivaționale ale membrilor diasporei implicați în proiecte de dezvoltare locală a Republicii Moldova, filantropice. Pe parcursul desfășurării evenimentului vor fi difuzate filmulețe realizate de membrii diasporei din diferite țări, precum și vor fi interpretate piese muzicale de pe diferite meridiane.

Articole asemănătoare

Back to top button