fbpx

Directoare AGEPI, exclusă din componenţa Comisiei pentru decernarea Premiului Naţional. Trei persoane noi au venit în echipă

Directoarea generală a Agenţiei de Stat pentru Proprietatea Intelectuală, Lilia Bolocan, a fost exclusă din componenţa Comisiei pentru decernarea Premiului Naţional. Hotărârea a fost votată astăzi de Cabinetul de miniștri.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Totodată, componenţa Comisiei pentru decernarea Premiului Naţional a fost completată cu noi membri – Otilia Dandara, doctor habilitat, profesor universitar, Virgiliu Mărgineanu, director general OWH STUDIO, precum şi Sergiu Mustaţă, doctor, profesor universitar.

Ministra Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Liliana Nicolaescu-Onofrei, a declarat în cadrul şedinţei că proiectul vine şi în contextul învestirii noului Guvern.

Până acum, Comisia era formată din 13 membri, însă nu se respecta o prevedere din regulament, care spune că această comisie se constituie cu respectarea principiului de proporţionalitate a autorităţilor publice centrale, a mediului academic şi a societăţii civile. Astfel, s-a decis ca acest principiul să fie respectat şi să mai fie incluşi profesionişti din domeniu.

Articole asemănătoare

Back to top button