fbpx

Din cauza ploilor, pământul din raionul Ceadâr-Lunga o ia la vale. Mai multe grădini și locuințe au fost distruse de alunecări de teren

După ploile înregistrate în ultimele zile în țară, locuitorii satului Baurci din raionul Ceadâr-Lunga se plâng că pământul a luat-o la vale. Mai multe grădini și locuințe au fost distruse de alunecări de teren, iar deși în ultimii ani s-au făcut mai multe încercări de a rezolva problema, autoritățile locale spun că sunt neputincioase, întrucât nu au suficiente finanțe.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Oamenii se roagă ca Guvernul să le audă rugămințile, întrucât în scurt timp ar putea rămâne fără acoperiș deasupra capului.

Cu toate că în fiecare an locuitorii satului Baurci sunt nevoiți să scoată din buzunar sume impunătoare pentru a consolida casele și grădinile, aceștia nu-și doresc să schimbe domiciliile la care au lucrat ani la rând.

„Locuiesc aici din 1986, plantăm şi copaci, dar totul se prăbuşeşte” „Sunt alunecări de teren şi există multe crăpături în case, la pod. Uşa a căzut pe cealaltă parte, totul a rămas deschis acolo. Deja am obosit să plantez copaci pentru a preveni alunecările. În fiecare zi ne facem griji că ar putea să se prăbuşească întreaga casă”, au spus localnicii.

Autorităţile locale se declară lipsiți de putere în asemenea situații, întrucât în bugetul instituției nu ajung bani pentru a remedia situația, mai ales că alunecările continuă, transmite trm.md.

„În prezent, Primăria, din nefericire, nu poate să ajute aceste persoane şi am dori să apelăm la conducerea de vârf a ţării pentru a ne susţine, deoarece alunecarea de teren este din ce în ce mai mare. Trebuie să se acorde atenţie acestui lucru, pentru că va veni timpul şi oamenii vor rămâne în stradă, grădinile vor dispărea complet”, a declarat viceprimarul satului, Mihail Ostriolgo.

Potrivit Primăriei din Ceadâr-Lunga, alunecările de teren din satul Baurci nu sunt unicele înregistrate în regiune, întrucât locuitorii din satele Cazaclia și Beșghioz, dar și din centrul raional, s-au confruntat cu probleme similare.

Articole asemănătoare

Back to top button