fbpx

Dacă ai grijă de dinți ar putea fi benefic pentru creier: Ce au descoperit cercetătorii

Dacă ai grijă de dinți, află că în același timp ai grijă și de creier. O echipă de oameni de știință din Japonia a constatat că bolile gingivale şi pierderea dinților au fost legate de micșorarea unei anumite zone din creier.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cercetătorii japonezi au studiat 172 de persoane cu o vârstă medie de 67 de ani care nu aveau probleme de memorie la începutul cercetării. Participanţii au fost supuşi unor examene dentare şi au făcut teste de memorie la începutul studiului. De asemenea, participanţilor li s-au efectuat examinări cerebraleimagistice.

Aceeași examinare a avut loc patru ani mai târziu, scrie AlephNews.

Ulterior, cercetătorii au descoperit că numărul de dinți şi cantitatea de afecțiuni gingivale au fost legate de modificările creierului.

Este vorba despre o zonă a creierului, care controlează gândirea şi memoria. Așadar, persoanele cu afecţiuni gingivale severe aveau o rată de 1,3 ani de îmbătrânire a creierului. Aceste rezultate evidenţiază importanţa păstrării sănătăţii dinţilor şi nu doar a păstrării dinţilor. Sunt necesare mai multe studii pe grupuri mai mari de persoane pentru a lua în considerare aceste rezultate.

Articole asemănătoare

Back to top button