fbpx

„Cred că primele doze vor veni în această săptămână”: Europarlamentarul Mureșan, despre vaccinul anti-coronavirus promis de România

Primele doze de vaccin anti-coronavirus, promise Republicii Moldova de președintele român Klaus Iohannis, ar putea ajunge la Chișinău în această săptămână. Anunțul a fost făcut de europarlamentarul roman, Siegfried Mureșan în cadrul postului de televiziune TVR Moldova. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit europarlamentarului, în Republica Moldova, va ajunge vaccinul produs de Moderna, odată ce se vor finaliza toate formalitățile.

„România are acces la vaccinul Pfizer, care trebuie stocat în condiții foarte stricte, la -80 de grade și acum a venit și cel de-al doilea vaccin de la Moderna, care poate fi stocat la temperaturi mai ridicate. Din acest vaccin, a cărui stocare este mai ușoară, Guvernul României este pregătit să doneze Republicii Moldova primele doze, de îndată ce se vor finaliza toate formalitățile. Cred că vor veni chiar în această săptămână”, a declarat Mureșan.

Totodată, Siegfried Mureșan susține că „se lucrează la un plan prin care Uniunea Europeană să doneze Republicii Moldova și țărilor din vecinătatea estică doze de vaccin pentru imunizarea medicilor.

„Până Uniunea Europeană se pune de acord pe acest subiect, în Republica Moldova va veni deja vaccinul din România”, a subliniat Siegfried Mureșan.

Te-ar putea interesa: Ciocoi nu știe care va fi vaccinul anti-coronavirus care va ajunge în R. Moldova: „Ar putea să fie Pfizer sau Moderna”

Precizăm că planul național de imunizare împotriva COVID-19 a fost aprobatde Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP), săptămâna trecută. În cadrul acestuia sunt prevăzute mai multe măsuri ce vizează transportarea și stocarea vaccinului, instituțiile responsabile, managementul, dar și instruirea resurselor umane.

Amintim că în timpul vizitei oficiale la Chișinău, președintele român Klaus Iohannis, a promis că va dona Republicii Moldova circa 200 de mii de doze de vaccin împotriva coronavirusului.

Citește și: România oferă Republicii Moldova 200.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19 și asistența specialiștilor de peste Prut

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button