fbpx

China are peste 250 de miliardari noi în 2020: „Lumea nu a văzut niciodată atât de multă bogăţie într-un singur an”

În timp ce economia mondială e devastată de COVID-19, China face miliardari pe bandă rulantă. Niciodată nu a fost atât de multă bogaţie acolo ca în 2020, arată un clasament anual.

Averea bogaţilor din China ajuns la o valoare de 4000 de miliarde de dolari. Cam jumătate din Produsul Intern Brut al Marii Britanii și peste cel al Germaniei, relatează Mediafax.

„Lumea nu a văzut niciodată atât de multă bogăţie în decursul unui singur an”, a declarat preşedintele Hurun Report, Rupert Hoogewerf.

Pentru al treilea an la rând, Jack Ma, fondatorul grupului de comerţ electronic Alibaba, este cel mai bogat om din China. Averea lui a crescut în 2020 cu 45%, la peste 58 de miliarde de dolari.

Urmează Pony Ma, patronul Tencent, care deţine aplicaţia WeChat, cu o avere de peste 57 de miliarde de dolari. O creştere cu peste 50%.

Pe locul trei se află Zhong Shanshan, patronul Nongfu Spring, cu o avere de 53,7 miliarde de dolari.

Pieţele bursiere în creştere şi un val de noi listări au creat, în fiecare săptămână, câte cinci noi miliardari în China. Actualmente, în țară sunt circa 2000 de persoane cu o avere netă de peste 300 de milioane de dolari.

Articole asemănătoare

Back to top button