fbpx

Ceban: „Riscul ca Chișinăul să rămână fără apă, este foarte mare”

„Riscul ca orașul să rămână fără apă, este foarte mare în continuare.” Este declarația primarului capitalei, Ion Ceban. Potrivit edilului, Apă Canal a acumulat datorii la energia electrică iar compania „Premier Energy” deja a deconectat unele obiective ale întreprinderii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ceban a menționat într-o postare pe pagina sa de Facebook că ajustările făcute recent la costurile pentru apă și canalizare de ANRE „sunt insuficiente și prea târziu au fost ajustate prețurile, ceea ce pune în dificultate situația actuală și poate duce la faliment.”

Totodată, edilul susține că prin deconectarea energiei electrice, la Stația de Epurare se vor opri toate procesele, iar mirosul urât va reapărea în Capitală: „Un alt obiectiv al Guvernării de a da vina pe Primărie.”

Menționăm că în cadrul ședinței publice a Consiliului de Administrație al ANRE, din data de 11 ianuarie, au fost aprobate tarifele pentru furnizarea și prestarea serviciului public de alimentare cu apă și de canalizare și epurare a apelor uzate de către S. A. „Apă-Canal Chișinău”.

Imediat după aprobarea noilor tarife, primarul spunea că decizia ANRE de a crește tariful la serviciile de apă și canalizare „nu soluționează problema existentă și este una păguboasă pentru Întreprinderea ”Apă-Canal Chișinău”.

Amintim că până la asta, membrii Consiliului Municipal Chișinău (CMC) au votat vineri, 25 noiembrie, majorarea tarifului la apă și canalizare. Astfel, tariful aprobat de CMC pentru consumatorii casnici a fost de 22,93 lei metru cub, iar pentru consumatorii non- casnici de 26,58 lei metrul cub.

Citește și: ANRE, despre corectitudinea tarifelor pentru apă și canalizare: Persoanele care abordează acest subiect, să opereze cu cifre verificate din surse oficiale

Articole asemănătoare

Back to top button