fbpx

CMC a votat majorarea tarifului la apă. Cât vor plăti consumatorii

Membrii Consiliului Municipal Chișinău (CMC) au votat vineri, 25 noiembrie, majorarea tarifului la apă și canalizare. Decizia a fost votată în variantă finală de 26 de consilieri, dintre care 21 au fost din partea consilierilor socialiști.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Consiliul Municipal a aprobat un tarif mediu provizoriu de 23,69 lei, care va fi valabil până la avizul ANRE.

Luând în considerare starea de urgență în domeniul apei și canalizării, luând act de informația Executivului, argumentarea, baza juridică acestui proiect de decizie, declarăm despre lipsa interesului personal și acționăm în interesul aprovizionării cu apă și canalizare a municipiului, PSRM este 20 pentru”, a declarat consilierul socialist Alexandr Odențov.

Astfel, tariful aprobat de CMC pentru consumatorii casnici este de 22,93 lei metru cub, iar pentru consumatorii non- casnici de 26,58 lei metrul cub.

În prezent, oamenii achită 10,69 de lei pentru un metru cub de apă potabilă și pentru canalizare.

Ieri, 24 noiembrie, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a emis un comunicat de presă în care solicita încetarea declarațiilor manipulatoare și intensificarea panicii în municipiu de către S.A. „Apă-Canal Chișinău”. Presiunile publice ale operatorului de apă asupra regulatorului în scopul aprobării unui tarif lipsit de justificări economice sunt inadmisibile

Articole asemănătoare

Back to top button