fbpx

Cazul minorului care a murit, fiind mușcat de un câine. Ministra Sănătății: Am trimis analizele la un laborator din Franța

Un băiețel de 11 ani a fost mușcat acum o lună de un maidanez, la Stăuceni. După mai multe zile de spitalizare, copilul a decedat. În acest context, ministra Sănătății, Ala Nemerenco, a venit cu o reacție.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Noi nu am făcut ancheta, putem să o demarăm doar în acest moment nefericit. Așadar, noi am trimis analizele la un laborator din Franța. În urma rezultatelor o să avem confirmarea sau neconfirmarea diagnosticului.

Era un copil care probabil a fost lipsit de dragostea părintească, înlocuind-o cu relația lui specială cu animalele. Din ceea ce ne-au spus în sat, era foarte drăgăstos cu toate animăluțele și probabil a fost prea apropiat cu vreun câinișor.

Din punct de vedere epidemiologic, copilul fiind fără supraveghere, este foarte greu să depistezi care a fost sursa care l-a mușcat sau l-a lins. Dacă ar fi ajuns la spital la timp, noi avem tot, vaccinuri, stocul de medicamente necesare. A fost un caz foarte întârziat, era într-o stare foarte gravă toate aceste zile”, a declarat Ala Nemerenco, pentru unimedia.info.

Amintim că băiețelul a fost mușcat în timp ce se afla la o tabără. Acesta a fost internat în stare gravă la Spitalul Clininc de Boli Contagioase de Copii, iar doctorii l-au diagnosticat cu rabie. Copilul manifesta halucinații și febră. În această noapte, minorul s-a stins din viață pe patul de spital.

Articole asemănătoare

Back to top button