fbpx

Tragic: Băiețelul de 11 ani din Stăuceni, care a fost mușcat de un câine, a decedat pe patul de spital

Copilul de 11 ani, originar din satul Goianul Nou, Stăuceni, care a fost mușcat de un maidanez în timp ce se afla la o tabără, s-a stins din viață în această noapte, pe patul de spital.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Băiatul fusese internat la Spitalului Municipal de Boli Contagioase pentru Copii, cu febră ridicată și halucinații. Medicii l-au diagnosticat cu rabie. Menționăm că ministra Sănătății, Ala Nemerenco, a menționat zilele trecute că adolescentul a fost adus la spital „aproape pe moarte”.

În context, Centrul de sănătate din Stăuceni a îndeamnat toți locuitorii care au fost mușcați de animale să se adreseze medicilor.

Rabia este o boală infecțioasă acută care se transmite la om prin mușcătură. Perioada de incubaţie a virusului este de până la șase săptămâni.

Primele simptome care apar la oameni sunt dureri şi amorţeală în locul mușcăturii. Ulterior, oamenii fac febră, tușesc sec și au dureri abdominale. La fel, poate apărea starea de anxietate și poate evolua spre agitație extremă. Potrivit Centrului Național de Sănătate Publică, anul trecut s-au înregistrat 59 de cazuri de rabie la animale.

Articole asemănătoare

Back to top button