fbpx

Locuitorii din Stăuceni, în alertă după ce un copil a fost mușcat de maidanezi. Minorul se află în stare gravă la spital

Centrul de sănătate din Stăuceni îndeamnă toți locuitorii care au fost mușcați de animale să se adreseze medicilor. Avertizarea urgentă vine după ce un copil, care a fost înhățat de maidanezi, a fost internat în stare gravă la spital. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Minorul se află în prezent la Spitalul Clininc de Boli Contagioase de Copii, iar doctorii l-au diagnosticat cu rabie. Copilul manifestă halucinații și febră, ministra Sănătății, Ala Nemerenco, menționând că adolescentul a fost adus la spital „aproape pe moarte”.

Băiețelul a fost mușcat de un câine încă acum o lună, pe când se afla la o tabără. Acesta este din localitatea Goianul Nou, Stăuceni, și provine dintr-o familie social vulnerabilă.

De menționat că rabia este o boală infecțioasă acută care se transmite la om prin mușcătură. Perioada de incubaţie a virusului este de până la șase săptămâni.

Primele simptome care apar la oameni sunt dureri şi amorţeală în locul mușcăturii. Ulterior, oamenii fac febră, tușesc sec și au dureri abdominale. La fel, poate apărea starea de anxietate și poate evolua spre agitație extremă. Potrivit Centrului Național de Sănătate Publică, anul trecut s-au înregistrat 59 de cazuri de rabie la animale.

Articole asemănătoare

Back to top button