fbpx

Câți militari mobilizează Rusia? Șoigu: Suntem în război nu doar cu Ucraina, ci cu întregul Occident

Sute de mii de rezerviști ruși vor fi chemați potrivit Ministrului rus al Apărării.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Declarația lui Serghei Șoigu vine după anunțul președintelui Vladimir Putin de mobilizare militară parțială în contextul războiului cu Ucraina.

Şoigu a confirmat, într-un interviu difuzat la televizor, că mobilizarea parţială îi va implica pe cei care au experienţă militară, conform BBC, citat de stirileprotv.ro.

Șoigu a adăugat că, în acest moment, Rusia se luptă „nu doar cu Ucraina, ci cu întregul Occident”.

Anunțul făcut de Vladimir Putin în legătură cu rezerviștii

Aproximativ 300.000 de astfel de persoane vor fi chemate, după ce Vladimir Putin a susținut un discurs, miercuri dimineață, în care a anunțat mobilizarea militară parțială în Rusia, potrivit TASS.

„În această situație consider că este necesar să iau următoarea decizie, pe care o consider adecvată în totalitate pentru amenințarea cu care ne confruntăm. Consider că este necesar să susțin propunerea Ministerului Apărării pentru decretarea mobilizării parțiale în Federația Rusă. Subliniez că este mobilizare parțială”, a spus Vladimir Putin, care a precizat că a semnat deja documentele pentru decretarea mobilizării parțiale.

„Scopul nostru este să eliberăm Donbasul”, a spus el.

Putin a anunţat că este necesară o decizie urgentă pentru a ne proteja poporul în „ţinuturile eliberate”.

„De aceea am cerut Ministerului Apărării să fie de acord cu „mobilizarea parţială”.

El a spus că decretul a fost deja semnat şi că mobilizarea parţială începe miercuri. (Accesează aici documentul)

În același timp, atunci când așteptau discursul lui Putin care avut loc în dimineața zilei de miercuri, 21 septembrie, rușii au căutat informații despre cum pot pleca din țară și cum pot evita să fie luați în armată, în caz de mobilizare generală.

În aceste condiții, au explodat căutările pe Google Rusia pentru expresii precum „mobilizare”, „cum poți pleca din Rusia”, „cum poți pleca din Rusia 2022”, „adresarea lui Putin”, „cum poți scăpa de armată”.

Amintim că liderii separatiști din așa-zisele republici Donețk și Lugansk au anunțat marți, 20 septembrie, că vor organiza referendumuri de aderare la Rusia în perioada 23-27 septembrie.

Tot marți, șeful administrației regionale Herson, susținut de ruși, Vladimir Saldo, a anunțat că între 23 și 27 septembrie va avea loc un referendum cu privire la aderarea regiunii la Rusia.

Totodată, autoritățile pro ruse din regiunea Zaporojie a anunțat că va organiza un referendum pentru alipirea la rusia a teritoriului controlat de ruși.

Citește și: Putin dă de înțeles că ar putea folosi arma nucleară: „Vom folosi toate mijloacele pentru a ne apăra”

Articole asemănătoare

Back to top button