fbpx

ultima oră, live | Vladimir Putin anunță mobilizare parțială în Rusia

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat mobilizare parțială în Federația Rusă, scrie agenția de presă de stat TASS. Acesta susține că „vestul dorește să distrugă țara”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Discursul care era așteptat să fie difuzat aseară, este difuzat pe canalele din Rusia de la ora 9:00. Tema principală este situația actuală din Ucraina, dar și „operațiunea militară specială”.

„Consider că este necesar să susțin propunerea Ministerului Apărării și a Statului Major General de a efectua o mobilizare parțială în Federația Rusă”, a spus liderul de la Kremlin, potrivit presei ruse.

Decretul a fost semnat, iar activitățile de mobilizare vor începe pe 21 septembrie.

„Toți cetățenii care vor fi mobilizați vor avea statut de forță armată deplină. Doar cei care sunt în rezervă vor fi înrolați. Ei vor fi antrenați suplimentar, având în vedere că e o operațiune specială”, a adăugat Putin.

„NATO a discutat să se folosească de armele nucleare împotriva Rusiei. Avem și noi arme. Vom folosi toate mijloacele pentru a ne apăra. Occidentul a șantajat Rusia, dar Rusia are multe arme cu care să răspundă. Vom folosi toate resursele pe care le avem pentru a ne apăra poporul. Ministerul apărării a fost instruit de către mine să definească statul legal al acestor unități și al republicilor Lugansk și Donețk. Trebuie să acordăm atenție specială pentru aprovizionarea Donbasului cu tehnologie și muniție”, a mai declarat Putin.

Alte declarații:

„Trebuie să acordăm atenție specială pentru aprovizionarea Donbasului cu tehnologie și muniție”.

„Kievul a recurs la grupuri de mercenari străini, iar armata lor a fost instruită de NATO”.

„Mercenarii torturează cetățenii pașnici din Donețk, din Zaporojie, din Herson”.

„Administrațiile din Zaporojie, Herson au cerut să facă alipirea la Rusia, vom face tot ce putem să ne asigurăm de condițiile pașnice de organizare a acestor referendumuri”.

Amintim că liderii separatiști din așa-zisele republici Donețk și Lugansk au anunțat marți, 20 septembrie, că vor organiza referendumuri de aderare la Rusia în perioada 23-27 septembrie.

Tot marți, șeful administrației regionale Herson, susținut de ruși, Vladimir Saldo, a anunțat că între 23 și 27 septembrie va avea loc un referendum cu privire la aderarea regiunii la Rusia.

Totodată, autoritățile proxy ruse din regiunea Zaporojie a anunțat că va organiza un referendum pentru alipirea la rusia a teritoriului controlat de ruși.

Articole asemănătoare

Back to top button