fbpx

Candidatura lui Octavian Țîcu la șefia capitalei a fost una spontană: „Înainte de asumarea acestui pas eram în Siberia”

Deputatul Octavian Țîcu spune că a decis pe ultima sută de metri să candideze pentru funcția de primar al capitalei. El menționează că a luat această decizie în timp ce se afla în Siberia, cu Expedițiile Memoriei, căutând locațiile unde basarabenii au fost duși de Stalin.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Tot el declară că trei partide i-au propus susținerea la scrutinul din 20 octombrie 2019: PUN, PLDM și PPR, care s-au arătat dispuse să-i ofere platforma lor politică pentru a candida, dar cu condiția să fie de pe listele lor, lucru despre care spune Țîcu că era imposibil de realizat.

„Nu mă identific cu PUN în sens politic, dar această formațiune este cea mai apropiată de mine pentru atașamentul față de limba și identitatea românească, față de spațiul de cultură și civilizație românească și europeană, care-mi definesc unica mea identitate politică”, și-a argumentat el alegerea.

Țîcu declară că a acceptat propunerea PUN pentru a putea oferi chișinăuienilor posibilitatea de a avea un candidat pro-românesc și pro-european la primărie, dar rămâne deschis pentru o colaborarea cu toți candidații și partidele care-i împărtășesc viziunile.

Articole asemănătoare

Back to top button