fbpx

Autoritățile au emis alertă de călătorie în China pentru cetățenii moldoveni în contextul focarului de pneumonie virală

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene recomandă cetăţenilor Republicii Moldova evitarea temporară a deplasărilor în provincia Hubei din Republica Populară Chineză. Alerta MEIE vine în contextul izbucnirii focarului de pneumonie virală.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ca măsură de precauție autoritățile chineze au restricționat accesul în localiatea Wuhan, cea mai grav afectată de acest virus. Bilanțul victimelor a cresut la 17 persoane decedate, iar peste 570 de persoane au fost infectate, pericolul răspândirii virusului fiind sporit.

Potrivit ultimelor informații, medicii din China au descoperit sursa virusului, fiind vorba de carnea de șarpe. Tipul de pneumonie care face ravagii este provocat de un virus din aceeaşi familie ca și cel care cauzează sindromul respirator acut sever (SARS).

Totuși, până acum el nu a fost depistat la om, iar specialiștii cred că acesta provine de la animalele infectate și de la fructele de mare vândute în piața din Wuhan. Examinând boala, savanții au stabilit că aceasta reprezintă o recombinare între coronavirusul de liliac şi unul de origine necunoscută.

Articole asemănătoare

Back to top button