fbpx

Medicii din China au descoperit sursa virusului care se răspândește în ritm alert. Serviciile sanitare ruse încearcă să creeze un vaccin contra maladiei

Medicii din China au descoperit sursa virusului care se răspândește în ritm alert. Potrivit lor, carnea de șarpe provoacă boala care face ravagii în Asia.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Conform unui articol din Journal of Medical Virology, cei mai mulți dintre primii pacienți infectați au vizitat o piață din localitatea Wuhan, acolo de unde a pornit epidemia. La tarabe erau vândute mai multe feluri de păsări, lilieci, șerpi, dar și animale domestice, relatează presa străină.

Tipul de pneumonie care face ravagii în China este provocat de un virus din aceeaşi familie ca și cel care cauzează sindromul respirator acut sever (SARS). Totuși, până acum el nu a fost depistat la om, iar specialiștii cred că acesta provine de la animalele infectate și de la fructele de mare vândute în piața din Wuhan. Examinând boala, savanții au stabilit că aceasta reprezintă o recombinare între coronavirsul de liliac şi unul de origine necunoscută. Potrivit cercetătorilor, șarpele ar fi sursa acestei maladii.

În același timp, serviciile sanitare ruse au început să lucreze la crearea unui vaccin contra virusului. Despre asta a anunțat ieri directoarea Rospotrebnadzor, Ana Popova.

Citește și: Într-un aeroport se va amenaja o zonă specială pentru persoanele sosite din țări infestate de coronavirus

Organizația Mondială a Sănătății vrea să declare stare de urgență internațională. Șase oameni au fost uciși, iar aproape 300 – infectați de virusul care face ravagii în Asia

Articole asemănătoare

Back to top button