fbpx

Un virus misterios „bântuie” China. Avertismentul Organizației Mondiale a Sănătății: S-ar putea răspândi la nivel mondial

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a venit cu un avertisment către toți oamenii, după ce un virus necunoscut a creat panică în China. Responsabilii spun că noul coronavirus s-ar putea răspândi la nivel mondial.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, OMS a transmis instituțiilor medicale din întreaga lume să se pregătească pentru acest scenariu.

„Din informațiile pe care le avem este posibil să existe o transmisie limitată de la om la om, potențial în rândul familiilor, dar este foarte clar că, acum, nu avem o transmisie susținută de la om la om. Suntem încă în primele zile, nu avem o imagine clinică clară”, a declarat Maria Van Kerkhove, directoarea interimară a unității de boli emergente din cadrul OMS.

Menționăm că, până acum, în orașul chinez Wuhan au fost confirmate 41 de cazuri de pneumonie din cauza infecției cu un nou coronavirus. Drept urmare, un pacient a murit. Pe de altă parte, luni, o femeie din China a fost plasată în carantină în Thailanda, fiind primul caz detectat în afara Chinei, transmite mediafax.ro.

Coronavirusurile pot provoca boli diverse, de la răceala comună la SARS. În 2002 – 2003, SARS a infectat peste 8000 de oameni și a ucis 774. Un coronavirus este vinovat și de MERS, Sindromul Respirator din Orientul Mijlociu, care a ucis 851 de oameni la nivel global.

Totuși, e de menționat că noul coronavirus nu pare a fi atât de puternic precum SARS și MERS. Simptomele principale ale acestuia sunt febra, dificultățile în respirație și leziunile plămânilor. Specialiștii au analizat circumstanțele în care a apărut virusul.

Articole asemănătoare

Back to top button