fbpx

Virusul misterios care bântuie China face noi victime. Autoritățile anunță că a patra persoană a decedat din cauza maladiei

Virusul misterios care bântuie China a făcut până acum cel puțin patru victime. Ultima persoană decedată este un bărbat de 89 de ani, care s-a adresat la doctori din cauza dificultăților de respirație.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Bătrânul s-a stins din viață duminică, în localitatea Wuhan, oraș în care s-a declanșat epidemia. Maladia a apărut acum o lună, presupunându-se că răspândirea ei a început într-o piață. Ulterior, boala a fost depistată în Beijing, Shanghai și „a trecut hotarul”, ajungând în Japonia, Coreea de Sud și Thailanda.

Oamenii de știință spun că este confirmată transmiterea virusului de la om la om. Autoritățile sunt îngrijorate, deoarece în această perioadă în China se sărbătorește Anul Nou, gările și aeroporturile sunt arhipline, iar traficul – intens. În aceste condiții, propagarea virusului ar putea deveni și mai accelerată, transmite presa străină.

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că va organiza miercuri o întrunire pentru a stabili dacă este necesar să se declare stare de urgență de amploare internațională în domeniul sănătății publice.

Citește și: Un virus misterios „bântuie” China. Avertismentul Organizației Mondiale a Sănătății: S-ar putea răspândi la nivel mondial

Un virus necunoscut creează panică în Asia. Cel puțin 59 de cazuri de îmbolnăvire au fost înregistrate în China

Articole asemănătoare

Back to top button