fbpx

Într-un aeroport se va amenaja o zonă specială pentru persoanele sosite din țări infestate de coronavirus

În Aeroportul britanic Heathrow va fi amenajată o zonă destinată pasagerilor care sosesc din țări unde a fost depistat noul coronavirus, apărut în China.

Potrivit declarațiilor lui Grant Shapps, secretarul britanic pentru Transporturi, în aeroport va fi creată o zonă separată, unde vor fi verificați pasagerii care reprezintă un risc sporit de infecție. „Această zonă se construiește pentru a ne asigura că există un loc separat unde vor fi primiți călătorii care sosesc direct pe Heathrow”, a spus Shapps.

Potrivit Sky News, până acum au fost raportate 440 de cazuri de infectare cu coronavirus în China, iar nouă persoane au murit. Au fost raportate cazuri și în SUA, Japonia, Thailanda și Coreea de Sud, existând suspiciuni de îmbolnăvire în Australia și Filipine.

Peste 2000 de persoane care au intrat în contact cu persoanele infectate au fost plasate de urgență în carantină, iar dintre acestea doar 765 au fost scoase de sub observație, întrucât nu au prezentat simptome ale infecției, a anunțat Li Bin, vicepreședintele Comisiei Naționale de Sănătate din China. Oficialul a adăugat că există indicii potrivit cărora virusul se transmite pe cale aeriană.

Aeroportul Heathrow este cel mai aglomerat din Europa, fiind tranzitat anual de aproape 80 de milioane de pasageri, dar și al treilea cel mai aglomerat aeroport la nivel mondial, după Atlanta (SUA) și Beijing (China).

Articole asemănătoare

Back to top button