fbpx

audio | O profesoară din Chișinău ar fi folosit limbaj licențios în timpul orelor. Reacția Ministerului Educației

O profesoară de la un centru de excelență din capitală ar fi utilizat un limbaj licențios în timpul orelor. Ministerul Educației și Cercetării (MEC) anunță că s-a autosesizat cu referire la acest caz
Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

MEC mai informează că instituția de învățământ a inițiat o anchetă pe marginea acestui caz, fiind sesizată încă la sfârșitul săptămânii trecute.

„Ministerul va continua să monitorizeze acțiunile întreprinse la nivelul instituției de învățământ privind acest caz. Reiterăm că MEC condamnă orice tip de comportament neadecvat și violență, inclusiv verbală, în mediul școlar, indiferent asupra cărui cerc de subiecți este îndreptată. Îndemnăm cadrele didactice să dea dovadă de respect și toleranță față de copii, să respecte normele de conduită și să fie un exemplu de comportament. Fiecare copil are dreptul să studieze în cadrul unui mediu prietenos și protectiv pentru dezvoltare.”, se arată în reacția ministerului.

ATENȚIE! LIMBAJ LICENȚIOS!

Amintim că, recent, profesoara din liceul Alecu Russo din capitală a fost exclusă din mediul elevilor clasei sale, după ce a strigat la o elevă. Decizia a fost luată de către Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Primăriei Chișinău, care s-a autosesizat și a analizat detaliile incidentului.

Totodată, Ministerul Educației și Cercetării (MEC) a intervenit în legătură cu un alt presupus incident de violență în care este implicat o profesoară de la un gimnaziu din raionul Leova.

Articole asemănătoare

Back to top button