fbpx

Angajat la SPPS și agent imobiliar. Numele a două persoane reținute pentru conlucrarea cu grupul criminal organizat, condus de Șor

Un fost angajat la Serviciul de Protecție și Pază de Stat (SPPS) și un agent imobiliar care a candidat la funcția de primar în Cricova au fost reținuți și plasați în arest pentru 30 de zile, în urma unor investigații făcute în comun de Inspectoratul General de Poliție (IGP) și Procuratura Anticorupție (PA), pentru activitate în interesul grupului organizat, condus de ex-deputatul Ilan Șor, care se ascunde de justiție în Israel, afirmă sursele ZdG.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Andrei Galațchi, cumnatul ex-primarului de Orhei, Pavel Verejan, cunoscut opiniei publice pentru parodiile pe care le-a publicat în campania electorală, când a candidat din partea Partidului „ȘANSĂ” pentru funcția de primar în orașul Cricova, dar și Leonid Vaca, un fost angajat al Serviciul de Protecție și Pază de Stat (SPPS), pe vremea când instituția era condusă de Igor Bodorin, cel care a ocupat și funcția de administrator al agenției de securitate care a asigurat paza primăriei Orhei, a Băncii de Economii, a Băncii Sociale și Unibank în perioada când Șor era la conducerea acestor instituții, sunt două dintre persoanele care au fost reținute și cercetate pentru acțiuni de destabilizare și perturbare a ordinii publice.

În cadrul unui briefing de presă organizat în comun de IGP și PA, șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu a menționat că, în urma unor percheziții efectuate în vederea „pregătirii unor acțiuni de destabilizare și perturbare a ordinii publice, cu organizarea protestelor și altor acțiuni de discreditare a vectorului politic european, prin finanțări ilegale de către exponenții unei grupări criminale”, au fost reținute mai multe persoane. Cernăuțeanu a declarat că în schemă ar fi implicați și foști angajați ai instituțiilor de forță, inclusiv colonei în rezervă, „foarte bine pregătiți, care știu foarte bine să gestioneze astfel de procese”.

„În rândul persoanelor care comit ilegalități, sunt foști angajați ai instituțiilor de forță. Precizez că nu sunt din cadrul poliției, dar, cu regret, oricum au făcut parte din anumite instituții ale statului bine pregătite, pe domenii atât de pregătire fizică, cât și de investigații și gestionare a anumitor acțiuni de genul respectiv și, la moment, la fel sunt în subordinea unui fost șef de la aceeași instituție”, a menționat Cernăuțeanu în cadrul briefingului.

Șeful IGP a refuzat însă să ofere numele persoanelor vizate. Sursele ZdG spun însă că printre cei reținuți sunt Andrei Galațchi și Leonid Vaca.

Andrei Galațchi, cel care a candidat la funcția de primar în orașul Cricova, fiind susținut de partidul „ȘANSĂ”, afiliat lui Ilan Șor, este cunoscut în spațiul public pentru videourile amuzante pe care le-a publicat în campania electorală, atunci când a candidat pentru funcția de primar în orașul Cricova. Acesta însă, a fost exclus din cursă după decizia Comisiei pentru Situații Excepționale. Nu doar Partidul „ȘANSĂ” îl leagă pe Galațchi de ex-deputatul fugar Ilan Șor, acesta este cumnatul ex-primarului orașul Orhei, Pavel Verejan, afiliat și el echipei coordonate de Ilan Șor.

Vezi și: audio | Descinderi la mai multe partide și rețineri. Șeful IGP: Nu se intră la percheziții cu periuța de dinți și cu săpunul

Peste 200 de moldoveni urmau să protesteze la București. Șeful IGP: „Suma alocată era de 10 mii de euro la un microbuz”

Articole asemănătoare

Back to top button