fbpx

Andrei Spînu: Calea Ferată și Aeroportul Internațional vor rămâne în gestiunea statului

Calea Ferată și Aeroportul Internațional Chișinău vor rămâne în proprietatea statului, deși statul nu este întotdeauna cel mai bun manager. Declarația a fost făcută de către vicepremierul Andrei Spînu în cadrul emisiunii În Context de la Moldova 1.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Oficialul a menționat că statul, având multe întreprinderi, este mereu în căutarea unor oameni care pot să facă față provocărilor. În acest sens el a dat asigurări că în curând vor fi anunțate concursuri pentru funcțiile de directori la Calea Ferată a Moldovei și Aeroportul Internațional Chișinău.

„Mediul privat mereu gestionează mai bine întreprinderile și, acolo unde este posibil evident că lucrurile trebuie să fie gestionate de mediul privat. În același timp, Calea Ferată, la moment, nu poate fi gestionată de un operator privat. Noi suntem și într-un proces de reformare a întregului sector feroviar ca în următorii ani să putem atrage companii care să utilizeze infrastructura feroviară. Dar, trebuie să fie clar că toată infrastructura feroviară va rămâne în gestiunea statului. Ce ține de Aeroport, avem o situație în care Aeroportul a fost preluat de către stat de la acel grup criminal și este gestionat la moment. Dar, cu siguranță, statul gestionează acum mai bine Aeroportul decât a făcut-o acel grup criminal”, a spus vicepremierul.

Referindu-se la licitația lansată din nou pentru închirierea spațiilor neutilizate de la Aeroport, Spînu menționat că a fost publicat caietul de sarcini în limbile română și engleză. Vicepremierul a precizat că în zilele următoare vor fi trimise scrisori cu caietul de sarcini în ambele limbi către toate companiile pe care le cunoaște aeroportul din spațiul european „ca să motivăm cât mai mute companii să participe la această licitație și la finalul lunii martie să avem o nou operator al acelor spații”.

Amintim că, luni, 4 martie, Aeroportul Internațional Chișinău a anunțat despre lansarea unei noi licitații pentru închirierea spațiilor neutilizate. Asta după ce licitația anterioară a fost anulată, deoarece doar două companii și-au depus dosarele, fapt ce nu asigură o concurență suficientă.

În acest sens, Andrei Spînu a declarat că există suspiciuni că unele lucruri au fost făcute intenționat pentru ca licitația să nu aibă loc. „Tocmai din acest motiv, inclusiv prim-ministrul, dar și ministerul au solicitat o anchetă internă la Aeroportul Internațional Chișinău și acest lucru se va întâmpla în perioada următoare”, a mai spus Andrei Spînu.

Articole asemănătoare

Back to top button