fbpx

Ministrul Apărării: Federația Rusă rămâne una dintre amenințările la adresa Republicii Moldova,

Federația Rusă rămâne una dintre amenințările la adresa Republicii Moldova, mai ales prin războiul hibrid împotriva țării noastre și staționarea ilegală a trupelor ruse în stânga Nistrului. În plus, conflictul de la graniță ne-a determinat să sporim capacitățile de reziliență și să avansăm spre atingerea obiectivului de integrare europeană.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Opinia aparține ministrului Apărării, Anatolie Nosatîi, și a fost exprimată într-un interviu pentru Moldova 1.

Oficialul a reiterat că, prin sporirea bugetului pentru Armata Națională, se va investi mai mult în securitate, inclusiv în arhitectura de supraveghere a spațiului aerian.

Acum două săptămâni, pentru prima dată de la independență încoace, Armata Națională a primit în dotare un sistem modern de supraveghere aeriană, care permite înștiințarea timpurie a populației în cazul unor eventuale pericole. Un echipament crucial, mai ales în contextul războiului de la graniță. În timp ce radarul francez urmează să fie operațional în câteva săptămâni, pe parcursul acestui an, șeful de la Apărare, Anatolie Nosatîi, spune că Republica Moldova va continua să-și îmbunătățească capacitățile în acest domeniu.

Documentul politic al Strategiei de Securitate Națională determină câteva priorități majore – trebuie să fim o țară puternică, cu capacități de reziliență națională pe toate domeniile, trebuie să mergem determinat pentru atingerea obiectivului strategic de integrare în Uniunea Europeană și pentru menținerea păcii și securității.

Articole asemănătoare

Back to top button