fbpx

Ambasadorul UE, despre posibile încercări de destabilizare a situației în Republica Moldova

Este important ca Republica Moldova să își consolideze reziliența. Astfel a comentat ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Janis Mazeiks, informațiile prezentate de către președintele țării, Maia Sandu, despre încercările Kremlinului de a destabiliza situația din Republica Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

 „După cum a menționat și Maia Sandu, nu este ceva foarte recent. Mai degrabă ține de lucrul care a fost întreprins cu regularitate și lucru care urmează să continue. Pentru noi este important ca țara să-și consolideze reziliența. Este ceea ce noi susținem în mai multe domenii. Pe de o parte, este sporirea capacității țării de a-și proteja hotarele, securitatea pe intern și consolidarea capacității sectorului de Apărare a Republicii Moldova”, a declarat Janis Mazeiks.

Potrivit ambasadorului UE, de asemenea este important ca autoritățile să consolideze și capacitatea de protecție cibernetică.

„Securitatea din perspectiva noastră nu ține doar de echipament adecvat pentru armată și poliție, dar ține de societate și de puterea instituțiilor democratice, a mass-media. Acestea sunt domeniile în care lucrăm de ani de zile”, a subliniat ambasadorul.

Președinta Maia Sandu a susținut luni, 13 februarie, un briefing de presă în care a declarat că declarațiile Președintelui Zelenski despre planurile Federației Ruse de destabilizare a Republicii Moldova au fost confirmate de instituțiile noastre.

Amintim că în această săptămână, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat în fața Consiliului European că autoritățile ucrainene au interceptat un plan rusesc de preluare a controlului asupra Republicii Moldova. Liderul de la Kiev precizat că Maia Sandu a fost informată despre acest plan.

SIS a confirmat informațiile din declarațiile lui Zelenski, iar Președinția Republicii Moldova a venit și ea cu unele precizări.

Kremlinul a negat informațiile despre „planul Moscovei de a distruge R. Moldova”.

Articole asemănătoare

Back to top button