fbpx

Ambasadorul Rusiei la Chişinău, convocat la MAEIE: Ar fi vorba despre vizita președintelui Tatarstanului

Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, va fi convocat pe parcursul zilei de miercuri, 19 aprilie, la Ministerul de Externe.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Lui Oleg Vasnețov urmează să i se comunice comportamentul necorespunzător a doi diplomați ruși față de polițiștii de frontieră care au interzis intrarea pe teritoriul Republicii Moldova a șefului republicii Tatarstan, Rustam Minnihanov.

Amintim că președintele Republicii Tatarstan, Rustam Minnihanov, afirmă că nu a fost lăsat să intre în Republica Moldova. Acesta susține că urma să participe la congresul internațional de diplomație populară „Prietenia popoarelor – 2023”, în Gagauzia. „Autoritățile moldovenești au decis că suntem cetățeni nedoriți, care nu pot vizita această țară”, a declarat acesta într-o înregistrare video, care a fost publicată pe rețelele de socializare.

Minnikhanov a declarat pe 17 aprilie că autoritățile moldovenești l-au declarat „persoană non-grata. În același timp, Poliția de Frontieră a R. Moldova susține că declarațiile acestuia sunt false.

Citește și: Reacția Moscovei la refuzul de intrare în Moldova a liderului Tatarstanului

Articole asemănătoare

Back to top button