fbpx

Reacția Moscovei la refuzul de intrare în Moldova a liderului Tatarstanului

Ministerul Afacerilor Externe consideră interzicerea intrării lui Minnihanov în Republica Moldova este „un alt pas neprietenesc” față de Rusia, potrivit purtătoarei de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Considerăm decizia autorităților moldovenești ca un alt pas neprietenos în raport nu numai cu Tatarstan și Găgăuzia, ci și cu Rusia. Acesta are ca scop subminarea interacțiunii tradiționale strânse dintre regiunile țărilor noastre. Suntem siguri că un astfel de curs anti-rus nu găsește sprijin în publicul larg al Republicii Moldova”, a subliniat Zaharova.

Amintim că președintele Republicii Tatarstan, Rustam Minnihanov, afirmă că nu a fost lăsat să intre în Republica Moldova. Acesta susține că urma să participe la congresul internațional de diplomație populară „Prietenia popoarelor – 2023”, în Gagauzia. „Autoritățile moldovenești au decis că suntem cetățeni nedoriți, care nu pot vizita această țară”, a declarat acesta într-o înregistrare video, care a fost publicată pe rețelele de socializare.

Minnikhanov a declarat pe 17 aprilie că autoritățile moldovenești l-au declarat „persoană non-grata. În același timp, Poliția de Frontieră a R. Moldova susține că declarațiile acestuia sunt false.

Deputatul PAS, Adrian Cheptonar, a venit cu o reacție la refuzul de intrare în Moldova, emis pentru liderul din Tatarstan, Rustam Minihanov. Potrivit lui, „este ilegal ca politicieni și artiști și preoți dintr-o țară agresoare și teroristă să facă aici campanie electorală. (…) Drept rezultat, avionul nacealnicesc rusesc s-a dus azi în aceeași direcție cu corabia militară rusească”, a scris Cheptonar.

Articole asemănătoare

Back to top button