fbpx

Deputat PAS, după ce liderul din Tatarstan nu a fost lăsat să intre în R. Moldova: „S-a dus în aceeași direcție cu corabia militară rusească”

Deputatul PAS Adrian Cheptonar a reacționat la refuzul de intrare în Moldova, emis pentru liderul din Tatarstan, Rustam Minihanov. Potrivit lui, „este ilegal ca politicieni și artiști și preoți dintr-o țară agresoare și teroristă să facă aici campanie electorală”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Azi dimineață un politician rus, președintele Tatarstanului, însoțit de un mitropolit, funcție care are de obicei grad echivalat de general la FSB, au încercat să intre în Moldova, pentru a face campanie electorală pentru unul dintre candidații la alegerile din Găgăuzia. Cu un luxos avion privat. Obișnuiți anterior că pot face orice doresc pe teritoriul țării noastre, astăzi nacealnicilor ruși li s-a interzis accesul în Republica Moldova. Pentru că așa trebuie! Pentru că este ilegal ca politicieni și artiști și preoți dintr-o țară agresoare și teroristă să facă aici campanie electorală. Drept rezultat, avionul nacealnicesc rusesc s-a dus azi în aceeași direcție cu corabia militară rusească”, a scris Cheptonar.

Amintim că președintele Republicii Tatarstan, Rustam Minnihanov, afirmă că nu a fost lăsat să intre în Republica Moldova. Acesta susține că urma să participe la congresul internațional de diplomație populară „Prietenia popoarelor – 2023”, în Gagauzia. „Autoritățile moldovenești au decis că suntem cetățeni nedoriți, care nu pot vizita această țară”, a declarat acesta într-o înregistrare video, care a fost publicată pe rețelele de socializare.

Minnikhanov a declarat pe 17 aprilie că autoritățile moldovenești l-au declarat „persoană non-grata. În același timp, Poliția de Frontieră a R. Moldova susține că declarațiile acestuia sunt false.

Articole asemănătoare

Back to top button