fbpx

Alocațiile oferite veteranilor și lichidatorilor avariei de la Cernobîl s-ar putea mări cu 100 de lei

Alocațiile oferite veteranilor și lichidatorilor avariei de la Cernobîl s-ar putea mări cu 100 de lei. Un proiect de lege în acest sens urmează să fie dezbătut în plenul Parlamentului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Conform documentului, majorarea alocației pentru participanții la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și a independenței Republicii Moldova, precum și persoanelor participante la acțiunile de luptă din Afganistan și pe teritoriile altor state ar putea fi mai mare cu 200 de lei și va ajunge până la 500 de lei.

De asemenea, se prevede mărirea cu 100 de lei a compensațiilor pentru persoanele cu dizabilități căpătate în urma războiului și lichidării avariei de la Cernobîl. Așadar, persoanele cu dizabilități severe ar putea beneficia de alocații de până la 800 de lei, cu dizabilități accentuate – de până la 650 de lei, iar cele care au dizabilități medii – de până la 575 de lei.

Totodată, în document este abordată și majorarea alocației pentru persoanele decorate cu ordine şi medalii pentru muncă asiduă și serviciu militar impecabil în spatele frontului în anii celui de-al Doilea Război Mondial. Acestea ar putea primi cu 100 de lei mai mult.

Dacă va fi adoptată în Parlament, legea va intra în vigoare pe 1 ianuarie 2021.

Detalii despre spectacole găsiți pe pagina de Facebook a Teatrului Național Eugene Ionesco. Informații despre bilete aflați la casă sau pe iTicket.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button