fbpx

Alexandru Jizdan, despre interceptările din 2016: „Ministrul nu are nicio legătură cu acestea”

Fostul șef de la Interne, Alexandru Jizdan, susține că ministrul nu are nicio legătură cu interceptările despre care vorbește deputatul blocului ACUM, Chiril Moțpan. Potrivit lui Jizdan, asemenea gen de acțiuni nu fac parte din atribuțiile sale.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Vă asigur că, după cum nici actualul ministru de interne, Pavel Voicu, și nici precedentul, Andrei Năstase, nu știu nimic despre interceptările care se fac pe durata mandatului lor, așa nu cunosc nici eu despre acțiunile de acest fel. Dacă deputatul Moțpan deține informații certe despre interceptările la care se referă si despre ilegalitățile admise în acest sens, ar fi bine să le prezinte organelor abilitate. Noi toți suntem interesați, și eu în primul rând, ca adevărul să fie scos la suprafață”, a scris Jizdan pe pagina sa de Facebook.

Totodată, fostul ministru a venit și cu un apel la responsabilitate și corectitudine. „Nu aș vrea să ajungem în situația în care să constatăm că la acest subiect extrem de sensibil s-au făcut niște speculații ordinare, fiind urmărite alte scopuri, decât interesul public”, a mai adăugat acesta.

Președintele Comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică, Chiril Moțpan, a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că sute de oameni ar fi fost filați și interceptați începând cu anul 2016. Deputatul a înmânat jurnaliștilor o parte a listei cu persoane care ar fi fost monitorizate în secret. Printre aceștia se numără activiști civici, reprezentanți ai presei, oameni de afaceri și pedagogi.

Foto: unimedia.md

Articole asemănătoare

Back to top button