fbpx

Alegeri în Găgăuzia: Candidata Partidului Șor a cheltuit mai mult decât ceilalţi şapte contracandidaţi luaţi împreună

Rezultatele preliminare a alegerilor din Găgăuzia confirmă rolul decisiv al banilor în câştigarea simpatiilor alegătorilor. Cel puţin aşa arată datele din rapoartele financiare oficiale. Astfel în total cei opt candidaţi au cheltuit pentru campania electorală circa 3,34 milioane lei, sau în medie câte 58,5 lei per fiecare din cei circa 57.000 de alegători ce au venit la vot, scrie mold-street.com.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit unor informaţii, sumele cheltuite de unii candidaţi în campanie au fost de câteva ori mai mari. Mai ales ţinând cont că susţinerea vedetelor din Rusia, fie ea şi online la distanţă, costă scump, pentru că nu au putut veni în Moldova.

Guţul a cheltuit de 7 ori mai mult decât liderul campaniei

Astfel Evghenia Guţul, despre care nu se cunoştea practic nimic la începutul campaniei electorale, a obţinut al doilea rezultat în special graţie resurselor financiare şi mediatice masive.

Rapoartele financiare analizate de Mold-Street.com arată că Guţul a cheltuit în patru săptămâni de campanie circa 1,8 milioane lei, mai mult cu aproximativ 230.000 lei, decât ceilalţi şapte contracandidaţi luaţi împreună.

Bugetul electoral al candidatei Partidului Şor a fost de 7 ori mai mare decât cel al liderului primului tur, Grigorii Uzun, de două ori mai mare decât a cheltuit Victor Petrov – care s-a clasat pe locul trei şi de 10 ori mai mare decât bugetul lui Dmitrii Croitor.

Guţul şi-a permis să cheltuie doar pentru focuri de artificii, de 5 ori mai mult decât a alocat pentru toată campania sa Serghei Cernev.

Bugetul alocat pentru campania Evgheniei Guţul, este mai mare şi decât cel al majorităţii partidelor în campania electorală pentru alegerile parlamentare din iulie 2021 – de aproape şase ori mai mare decât al Congresului Civic şi cu 25% mai mult decât a cheltuit Partidul Democrat în acea campanie.

Articole asemănătoare

Back to top button