fbpx

Ajutorul pentru perioada rece a anului va fi acordat suplimentar la compensațiile din factură

Ministerul Muncii și Protecției Sociale a anunțat că ajutorul pentru perioada rece a anului va fi acordat sub formă de plată monetară lunară. Această modificare a fost introdusă pentru a simplifica accesul familiilor social-vulnerabile la sprijinul financiar menit să acopere costurile de încălzire în sezonul rece.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, ajutorul pentru perioada rece a fost inclus în programul de compensații la energie numit „Ajutor la contor” și va fi acordat lunar. Procesul de înregistrare pentru a primi acest sprijin financiar va începe pe 1 noiembrie 2023 și se va efectua prin intermediul platformei online compensatii.gov.md.

Pentru a asigura că toate persoanele care au nevoie de acest ajutor pot beneficia de el, asistenții sociali sau bibliotecarii din localități vor ajuta pe cei care nu au competențe digitale sau mijloace tehnice să se înregistreze.

Aceste schimbări vin ca urmare a modificărilor aduse Legii privind Fondul de reducere a vulnerabilității energetice, care au fost aprobate pe 15 septembrie, și sunt menite să asigure că ajutorul pentru perioada rece a anului ajunge la cei care au cu adevărat nevoie.

Articole asemănătoare

Back to top button