fbpx

Ajuns la pușcărie, din cauza WhatsApp: Cum l-a dat de gol aplicația de chat

Autoritățile române încep să aibă acces la tehnologii din ce în ce mai avansate pentru a prinde răufăcători. Nu te-ai aștepta însă ca un cont pe WhatsApp să funcționeze ca dovadă principală într-un caz de anvergură.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

După trei furturi realizate în doar câteva zile de către un român care a locuit pentru câteva zile în Aiud, bărbatul a fost dat de gol de WhatsApp. După ce cazul a ajuns în fața judecătorilor, nu a durat mult până când răufăcătorul a primit o condamnare cu executare pentru furt calificat.

Cum l-au prins polițiștii, ce rol a jucat WhatsApp

Un bărbat a furat un telefon dintr-un cabinet medical din Aiud. În loc să-l vândă, sau să-l dea la amanet, a început să-l folosească. Și-a făcut un cont pe WhatsApp și, cel mai drăguț gest, și-a pus o poză cu propria figură la profil. Polițiștii l-au prins după colaborarea cu operatorii de telefonie, verificând datele de comunicații și cartelele care au fost introduse în telefonul furat, pornind de la seria IMEI a dispozitivului, pe care proprietarul original a avut-o.

Procesul a fost însă unul de durată, după cum se arată în motivarea instanței pentru condamnarea bărbatului.

Condamnarea cu executare a fost pentru 2 ani, 10 luni și 20 de zile de închisoare, cu mențiunea să sentința nu este definitivă și poate fi atacată la apel, la o instanță superioară.

Articole asemănătoare

Back to top button