fbpx

Adolescentul de 16 ani, care ar fi participat la comiterea omorului de la Costești, a fost arestat pentru 30 de zile

Minorul în vârstă de 16 ani care a fost implicat în bătaia de la Costești din noaptea de Revelion, soldată cu decesul unui tânăr de 20 de ani, a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile. Procurorii îl învinuiesc pe tânăr de vătămare intenționată gravă a sănătății, care a provocat moartea victimei, precum și de huliganism agravat.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Dacă îi va fi demonstrată vinovăția, adolescentul riscă, pentru prima infracțiune, închisoarea pe un termen de la 12 la 15 ani, iar pentru a doua – de la trei la șapte ani de detenție.

„Minorul de 16 ani care este implicat în infracțiune a avut calitatea de bănuit până la înaintea învinuirii. În acest sens, procurorii au efectuat în ziua de vineri acțiuni de urmărire penală, i-au înaintat învinuirea, iar la prezentarea minorului în fața judecătorului de instrucție, la solicitarea procurorilor, a fost dispusă aplicarea arestului preventiv pentru un termen de 30 de zile”, se arată într-un comunicat al Procuraturii prin care s-a anunțat recalificarea învinuirii.

Potrivit aceluiași comunicat, la această etapă, din fișa medicală a victimei este cunoscut faptul că decesul a survenit din cauza unei contuzii cerebrale grave. Suplimentar, a fost dispusă efectuarea unei expertize medico-legale.

Amintim că astăzi, ministrul de Interne, Pavel Voicu, a anunțat că unul dintre suspecții care l-ar fi agresat pe tânărul de la Ialoveni, individul de 21 de ani, figurează în șase dosare penale și 16 contravenționale. Acesta a fost, de asemenea, plasat în arest preventiv.

Citiți și: ultima oră | Serviciul 112 a publicat înregistrările apelurilor parvenite în cazul tânărului bătut la Costești. Informațiile au fost transmise imediat Ambulanței

Ministerul Sănătății vine cu precizări în cazul tânărului bătut cu bestialitate la Costești: Ambulanța a ajuns în 19 minute

Tânărul din Costești, bătut cu bestialitate de Revelion, s-a stins din viață. Băiatul se afla în comă

Articole asemănătoare

Back to top button