fbpx

Acordarea unui venit minim de 2000 de lei fiecărui cetățean, propusă de candidata PP ȘOR la prezidențiale. Violeta Ivanov: „Este o garanție a statului”

Vicepreședinta fracțiunii parlamentare a Partidului ȘOR, Violeta Ivanov, susține că statul are obligația să ofere garanții sociale cetățenilor țării. Deputata propune acordarea unui venit universal de bază, care să nu fie mai mic decât minimul de existență.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Violeta Ivanov a vorbit despre acest subiect la emisiunea „Puterea a Patra” de la postul N4. Potrivit candidatei pentru fotoliul de șefă a statului, aceasta este una dintre inițiativele Partidului ȘOR, lansată încă în 2019, dar care ar fi plagiată în actuala campanie electorală de către candidații altor partide.

„Am văzut că unii oponenți preiau inițiativele Partidului ȘOR din programul nostru electoral din 2019. Mă refer la inițiativa privind asigurarea de către stat a fiecărui cetățean cu un venit universal de bază. L-am auzit pe Andrei Năstase prezentând această inițiativă ca pe un know-how”, a declarat Violeta Ivanov.

Politiciana a menționat că Partidul ȘOR promovează această idee de doi ani. Formațiunea va insista în continuare pe adoptarea ei, mai ales că asemenea experiențe există în alte state.

„Aceasta este o garanție a statului pentru cetățenii săi. Noi venim cu argumente și calcule foarte clare în acest sens”, a conchis Violeta Ivanov.

Vicepreședinta fracțiunii Partidului ȘOR a precizat în cadrul emisiunii menționate că inițiativele legislative ale deputaților formațiunii, care sunt respinse sau blocate în Legislativ, ulterior ar fi plagiate și s-ar regăsi fie în proiecte de legi ale guvernului, fie în unele inițiative legislative ale majorității parlamentare.

Articole asemănătoare

Back to top button