fbpx

„A fost un audio unde îi spun că îl iubesc”. Apelul telefonic, înregistrat de un superior, care a făcut viața în armată un coșmar pentru Marin, tânărul care a recunoscut că este gay

Marin Pavlescu, militarul batjocorit timp de șase luni în armată după ce s-a aflat că este gay, așteaptă citarea la Procuratura, fiind gata să se prezinte în orice moment pentru a-și face dreptate. Acesta a venit în detalii despre situația în care s-a pomenit în ultima perioadă, cum a pornit violența în armată, dar și când s-a aflat că este homosexual.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Acesta a povestit că în cursul de instruire o discuție cu iubitul său a fost scursă, după ce ultimul a folosit telefonul de la un superior pentru a vorbi cu mama și prietenul său.

Au început în cursul de instruire când am fost încorporat, acolo nu poți suna acasă, e interzis telefonul, poți doar cu părinții să iai legătura luând un telefon de la un superior și am sunat acasă, pe mama mai întâi apoi un prieten, discuția a fost înregistrată și nu știam.

După două săptămâni de la curs au început prin brigadă să mă numească cu cuvinte urâte, apoi a început și violența fizică de către militari, camarazi de companie, soldați din alte companii încercau să mă lovească, să își expună părerea lor cu cuvinte murdare și de către superior, am fost presat cu întrebări dacă sunt homosexual sau nu și întrebări de genul.

Un militar din companie m-a lovit cu un pumn în piept și mă ținea de gât, am avut o leziune, superiorul a spus că se va rezolva, dar nu s-a rezolvat nimic, i-a spus mamei că persoana a fost pedepsită și să fie sigură că totul este bine”, a spus Marin.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii Freedom de la TV8, citate de unimedia.info.

Citește și: Ce riscă tânărul care refuză să se întoarcă în armată, după ce a anunțat că este homosexual?

Acesta a mai declarat că s-a adresat la psihologul din brigadă, care nu l-a ajutat.

Militarul din Armata Națională ar fi fost supus hărțuirii în ultimele șase luni, după ce s-a aflat că este gay. Tânărul a declarat pe o rețea de socializare că la data de 10 noiembrie trebuia să se prezinte în unitatea militară, din concediu, lucru pe care refuză să-l facă. Acesta a spus că își asumă toată responsabilitatea pentru acțiunile sale.

Ministerul Apărării a comunicat că nu au fost constatate intimidări sau înjosiri, în urma creării unei comisii pe acest caz.

Vezi și: Cazul militarului gay a ajuns și la urechile președintei. Maia Sandu va discuta situația cu ministrul Apărării

Activista Angelica Frolov anunța că ministerul Apărării a venit cu răspuns pe cazul tânărului gay, hărțuit în armată. Aceasta a relatat că „ministerul nu a depistat dovezi de hărțuiri, tratament inuman, violență fizică, verbală și psihologică”

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button