fbpx

video | Un tânăr militar care a anunțat public că este gay refuză să se întoarcă în unitate, acuzând intimidări și abuzuri

(update | 11 noiembrie) Precizările Ministerului Apărării privind acuzațiile soldatului homosexual ce acuză că ar fi fost umilit și agresat în unitate

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Marin Pavlescu, un militar în termen din Republica Moldova a declarat public că este gay. Tânărul de 18 ani a relatat pe pagina sa de Instagram că este în concediu și pe 10 noiembrie urma să se prezinte la unitatea militară, lucru pe care nu mai intenționează să-l facă. Motivul ar fi abuzurile la care ar fi fost supus din cauza orientării sale sexuale.

Băiatul a început serviciul militar în aprilie 2021, iar până la concediul în care se află acum, acesta ar fi fost supus unui tratament umilitor din partea colegilor, dar și din partea conducerii unității militare.

„În ultimele șase luni am fost supus hărțuirii în unitatea militară, din motiv că sunt gay. Astfel, am decis să nu mă întorc. Sunt pe deplin conștient că acțiunile mele vor fi apreciate drept dezertare. Îmi asum responsabilitatea pentru posibila pedeapsă, inclusiv cu închisoarea, dacă judecătorul va considera necesar să mi-o aplice. Însă eu am datoria, în primul rând, față de mine de respect și o șansă la fericire”, a menționat tânărul.

Tânărul a solicitat ajutor din partea organizației non-guvernamentale GenderDoc-M.

Conform Codului Penal al Republicii Moldova, dezertarea din unitatea militară este sancționată cu amenzi între 42.500 și 47.500 de lei, sau până la 5 ani de închisoare, însă militarii care dezertează pentru prima dată pot fi scutiți de răspundere penală, dacă acțiunea a avut loc din cauze extraordinare.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button