fbpx

Precizările Ministerului Apărării privind acuzațiile soldatului homosexual ce acuză că ar fi fost umilit și agresat în unitate

Cazul militarului în termen Marin Pavlescu care refuză să se întoarcă în unitate după concediu din cauza că ar fi fost supus unui comportament abuziv și umilitor în unitate, după ce s-a aflat faptul că este homosexual, a ajuns și la urechile Ministerului Apărării.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Contactată de ZUGO, ofițera de presă a Ministerului Apărării, Ala Diaconu, a precizat că instituția s-a autosesizat în privința acestui caz. Totodată, a fost creată o comisie specială formată din mai mulți specialiști, inclusiv și un psiholog, care va analiza situația și declarațiile tânărului de 18 ani. Ulterior se va stabili dacă acuzațiile acestuia sunt reale.

Întrebată de ZUGO dacă militarul riscă în așa situație să fie cercetat penal pentru dezertare, ofițera de presă a comunicat că nu deține încă o informație concretă.

„L-a moment juriștii și psihologii lucrează. Nu avem alte informații. Când vor apărerea detalii, Ministerul Apărării va anunța”.

Amintim că Marin Pavlescu, un militar în termen din Republica Moldova a declarat public că este gay. Tânărul de 18 ani a relatat pe pagina sa de Instagram că este în concediu și pe 10 noiembrie urma să se prezinte la unitatea militară, lucru pe care nu mai intenționează să-l facă. Motivul ar fi abuzurile la care ar fi fost supus din cauza orientării sale sexuale.

Băiatul a început serviciul militar în aprilie 2021, iar până la concediul în care se află acum, acesta ar fi fost supus unui tratament umilitor din partea colegilor, dar și din partea conducerii unității militare.

Conform Codului Penal al Republicii Moldova, dezertarea din unitatea militară este sancționată cu amenzi între 42.500 și 47.500 de lei, sau până la 5 ani de închisoare, însă militarii care dezertează pentru prima dată pot fi scutiți de răspundere penală, dacă acțiunea a avut loc din cauze extraordinare.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button