fbpx

Cazul militarului gay a ajuns și la urechile președintei. Maia Sandu va discuta situația cu ministrul Apărării

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu urmează să poarte discuții vineri 19 noiembrie, cu ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, în privința militarului în termen, care susține că a fost hărțuit și agresat în unitate, din cauza că este homosexual. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Întrebată în cadrul unei conferințe de presă susținută vineri, 19 noiembrie, despre cum comentează situația tânărului militarului care susține că a fost umilit și agresat fizic în unitatea militară, după ce s-a aflat despre orientarea sa sexuală, șefa statului, în calitate de comandant suprem al forțelor armate a răspuns că va discuta subiectul chiar în aceiași zi, în cadrul unei întrevederii cu ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi.

„Astăzi, după amiază, voi avea o întrevedere cu ministrul și vom discuta mai multe subiecte despre reformele pe care le promovăm în Armata Națională și planul pentru următoarele luni. Voi discuta și despre acest caz concret și despre măsurile întreprinse de Minister pentru ca această situație să nu se repete. Noi respectăm drepturile tuturor cetățenilor și trebuie să ne asigurăm că toate instituțiile statului le respectă și nu admit aceste abuzuri. Repet – e unul dintre subiectele pe care o să le discut, despre reacția Ministerului. O să revin cu o informație mai cuprinzătoare despre acțiunile pe care le propunem”, a menționat președinta.

Maia Sandu a adăugat că se lucrează și la reforma instituțiilor care sunt responsabile de securitatea și apărarea statului.

„Este o prerogativă directă a președintelui și voi supraveghea personal aceste reforme”, a mai adăugat președinta țării.

Amintim că Marin Pavlescu, un militar în termen din Republica Moldova a declarat public că este gay. Tânărul de 18 ani a relatat pe pagina sa de Instagram că este în concediu și pe 10 noiembrie urma să se prezinte la unitatea militară, lucru pe care nu mai intenționează să-l facă. Motivul ar fi abuzurile la care ar fi fost supus din cauza orientării sale sexuale.

Ulterior, contactat de ZUGO, ministerul Apărării a oferit un comentariu privind situația.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button