fbpx

10 candidați la funcția de primar al capitalei, înregistrați. Mihail Bagas a fost retras

Primii 10 candidați la funcția primar general al municipiului Chișinău au fost înregistrați de către Consiliul electoral al circumscripției electorale municipale Chișinău. Totodată, dosarul lui Mihail Bagas a fost retras de către Partidul Liga Orașelor și Comunelor, care îl desemnase.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Contactată de IPN, președinta Consiliului, Viorica Gadîmba, a declarat că cei 10 candidați înregistrați sunt cei care au depus actele în prima zi, pe 19 septembrie. Este vorba despre: Vasile Costiuc de la Partidul Democrația Acasă, Ruslan Codreanu de la Blocul electoral „Ruslan Codreanu”, Constantin Butucel de la Partidul Acasă Construim Europa, Ion Ștefăniță de la Mișcarea Respect Moldova, Diana Caraman de la Partidul Comuniștilor, Lilian Carp de la Partidul Acțiune și Solidaritate, Anatol Usatîi de la Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei, Vadim Brînzaniuc de la Partidul Social Democrat European, Ion Bulgac de la Coaliția pentru Unitate și Bunăstare și Adrian Albu de la Partidul Socialiștilor.

Viorica Gadîmba a menționat că tot ieri, a fost depus un demers din partea Partidului Liga Orașelor și Comunelor cu privire la retragerea lui Mihail Bagas. Consiliul l-a examinat și a emis o hotărâre prin care cererea a fost admisă. Respectiv, a fost ajustată ordinea preliminară în buletinul de vot.

Consiliul urmează să mai decidă în privința înregistrării lui Mihail Poleanschi de la Congresul Civic și Victor Chironda de la Partidul Platforma Demnitate și Adevăr, care au depus actele pe 20 septembrie. De asemenea, urmează să fie examinat și dosarul lui Oleg Burlacu, desemnat de către Partidul Liberal Democrat, care a depus actele marți.

Pretendenții la funcția de primar general al municipiului Chișinău și la cea de consilier în Consiliul municipal Chișinău își pot depune dosarele până pe 6 octombrie inclusiv. Documentele prezentate sunt examinate de consiliul electoral de circumscripție în termen de cel mult 7 zile de la data primirii acestora.

Pe 5 noiembrie urmează să fie aleși 898 de primari și 11 058 de consilieri locali. Campania electorală va începe pe 6 octombrie.

Articole asemănătoare

Back to top button