fbpx

Zelenski susține că un atac din Transnistria împotriva Ucrainei va fi „o palmă”, la care va răspunde cu „o lovitură”

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, spune că un posibil atac din Transnistria, pe teritoriul căreia se află armata rusă, „va fi o palmă”, la care Ucraina „va răspunde cu o lovitură”. Declarația a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă comună la Kiev cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, scrie unian.net.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Zelenski a discutat cu Sandu despre riscurile unor eventuale amenințări a securității din Transnistria.

„Acest lucru este foarte important pentru ambele țări. Am ridicat această problemă astăzi cu doamna președinte Nu creed că vor exista atacuri din Transnistria spre Ucraina, dacă există, cred că va fi o greșeală globală. Primim aceste semnale. Ele sunt neplăcute. Dar acești oameni ar trebui să știe că ei se află în Transnistria, pe teritoriul temporar ocupat, că pentru noi nu va fi o lovitură, ci o palmă, iar noi vom răspunde cu siguranță”, a menționat liderul Ucrainei.

Totodată, președintele Zelenski susține că, în primul rând, toată lumea trebuie să facă astfel încât să nu existe destabilizare în regiune.

„Acum suntem în război cu Rusia pe pământul nostru. Deși ați văzut că au fost lovituri cu rachete și de multe ori acestea veneau din Belarus. Apropo, m-am adresat poporului belarus, care sunt foarte prietenoși cu noi, ne-au susținut întotdeauna din punct de vedere istoric, ei nu susțin războiul împotriva Ucrainei”, a adăugat Zelenski.

Zelenski a adăugat că Ucraina va reacționa în consecință în cazul unor riscuri.

Articole asemănătoare

Back to top button