fbpx

Arestovici, despre luptele grele din Donbas: Noi avem pierderi serioase, dar pierderile rușilor sunt colosale

În timp ce luptele grele continuă în estul țării, un consilier prezidențial ucrainean a recunoscut pierderi serioase – dar a spus că cele ale Rusiei au fost și mai grave, relatează BBC, citată de g4media.ro.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Oleksii Arestovici a declarat că Ucraina a pierdut controlul asupra unor orașe și sate, dar susține că pierderile Rusiei sunt „colosale”.

„Noi avem pierderi serioase, dar pierderile rușilor sunt mult mai mari… Ei au pierderi colosale”, a spus Arestovici.

Arestovici a afirmat că Rusia pierde o companie de trupe în fiecare zi, potrivit declarațiilor citate de agenția de știri UNIAN.

  • O companie este o subunitate militară mai mare decât plutonul și mai mică decât batalionul. În general este formată din 80-225 soldați și este comandată de un căpitan sau maior. Mai multe companii formează un batalion.

El a declarat că soldații săi continuă să desfășoare cu succes o operațiune defensivă.

Nu a fost posibil să se verifice în mod independent afirmațiile.

La începutul acestei luni, Rusia a recunoscut că a suferit „pierderi semnificative” de trupe în timpul invaziei sale – dar nu și-a actualizat frecvent cifrele.

Între timp, bilanțul civililor continuă să crească, pe măsură ce luptele din estul Ucrainei continuă să facă ravagii.

Guvernatorul regional din Luhansk – parte a Donbasului – a îndemnat din nou civilii rămași să plece.

Între timp, poliția din regiunea Donețk a transmis că trei persoane au fost ucise și șase rănite în ultima zi în timpul bombardamentelor rusești.

De asemenea, și în regiunea nord-estică Harkov continuă să se desfășoare lupte grele. Oficialii de acolo spun că cinci civili au fost uciși în ultimele bombardamente.

Articole asemănătoare

Back to top button