fbpx

video | Și Țîcu atacă la CC noua lege de funcționare a limbilor: Este un abuz ce favorizează politica expansionistă a Rusiei

Deputatul Octavian Țîcu contestă la Curtea Constituțională (CC) proiectul de lege adoptat de Parlament privind funcționarea limbilor vorbite pe teritoriul Republicii Moldova și care oferă privilegii și mai mari limbii ruse. Potrivit liderului Partidului Unității Naționale (PUN), acest document este un abuz, „favorizează politica expansionistă a Federației Ruse” și este contrar Constituției.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Este un lucru frumos atunci când elevii își întrec profesorii, dar nu și în politica moldovenească, unde Igor Dodon și Ilan Șor au reușit să-l depășească pe mentorul lor, Vlad Plahotniuc. Dacă în perioada lui Plahotniuc, cei doi vasali ai săi, Igor Dodon și Șor se temeau de coordonator ca dracu de tămâie, astăzi, cei doi ucenici, coordonați de același mentor pur și simplu desființează statul”, a declarat acesta în cadrul unui briefing de presă.

Adoptarea unor legi care favorizează politica expansionistă a Federației Ruse, adoptarea unor legi care au ca scop federalizarea Republicii Moldova dar și adoptarea unor legi care aruncă în aer relațiile economice și politice ale Republicii Moldova, arată că Igor Dodon a ales pentru propria supraviețuire și menținerea intereselor ruse să distrugă statul.

Folosirea Parlamentului și a procedurilor legislative doar ca formă pentru a-și justifica abuzurile arată că PSRM-ul și Partidul Șor nu sunt decât niște unelte ale lui Dodon și Șor. Scopul acestor acțiuni este unul simplu și pervers: Igor Dodon și PSRM speră să complice atât de mult situația dreptei proeuropene și a președintei Maia Sandu, încât să arate populației incapacitatea noastră de a guverna, un argument forte în cazul alegerilor anticipate pe care Dodon și Șor speră să le câștige. Alianța PSRM-ȘOR este decisă să păstreze chiar cu prețul falimentării Republicii Moldova puterea ce le asigură accesul la banii publici și la afacerile oneroase din Republica Moldova”, a spus deputatul.

Acesta a mai condamnat și „adoptarea într-o manieră banditească a legii bugetului de stat, modificarea și completarea Codului serviciilor media audiovizuale, precum și abrogarea „legii miliardului”.

Amintim că primii care au anunțat că vor ataca legea la Curtea Constituțională sunt deputații Platformei DA. Totodată, și alte partide parlamentare de opoziție (PAS, PDM) au anunțat că vot sesiza CC cu privire la mai multe legi votate de deputații PSRM și Pentru Moldova, pe care le consideră neconstituționale.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button