fbpx

Mai multe partide anunță că vor ataca în instanță legile votate de Parlament miercuri seara. În vizor, proiecte bugetar-fiscale și sociale

Mai multe partide anunță că vor ataca în instanțe legile bugetar-fiscale și unele proiecte sociale, votate miercuri seara de deputați. Declarațiile au venit de la Platforma DA, PAS și Pro Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Reprezentanții PAS au criticat, în cadrul unui briefing de presă că se vor consulta cu reprezentanții altor formațiuni, astfel încât să nu prezinte aceleași sesizări. Aceștia au criticat legile bugetar-fiscale, acuzând ministrul Finanțelor de faptul că ar înțelege că prevederile aprobate nu vor aduce beneficii, dar nu a vorbit despre asta. Așadar, aceștia i-au cerut demisia lui Sergiu Pușcuța.

La rândul său, Platforma DA informează că va contesta la Curtea Constituțională modificarea legislației privind funcționarea limbilor. Referindu-se la domeniul farmaceutic, formațiunea afirmă că s-ar încerca crearea monopolului și le califică drept „genocid”.

Totodată, referindu-se la proiectele ce țin de domeniul farmaceutic și punctele mobile de vânzare a medicamentelor, deputații PAS consideră că există riscul ca prețul preparatelor să se scumpească, iar produsele compensate să nu mai fie disponibile.

Grupul Pro Moldova a anunțat, la fel, este în căutarea soluțiilor juridice pentru „anularea legilor anti-naționale și anti-sociale, votate de coaliția Pentru Dodon ieri în Parlament”. Reprezentanții formațiunii nu exclud contestarea acestora la Curtea Constituțională și afirmă că acțiunile întreprinse s-ar face „din răzbunare”.

Amintim că, în cadrul ședinței de pe 16 decembrie, deputații au votat modificarea Codului Audiovizualului, proiectul Bugetului de Stat, cel care se referă la funcționarea limbilor, dar și alte inițiative legislative. Sesiunea plenară a fost declarată încheiată aproape de miezul nopții.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

CITEȘTE ȘI:

Deputații au pus punct: Sesiunea parlamentară s-a încheiat după ședința nocturnă și legi votate în grabă

Limba rusă capătă puteri și mai mari în R. Moldova. Parlamentul a votat, în lectură finală, o nouă lege a funcționării limbilor

 

 

Articole asemănătoare

Back to top button