fbpx

video | Parlamentul se va întruni joi în ședință. Proiectele propuse spre examinare

Biroul permanent al Parlamentului s-a întrunit astăzi în ședință, în cadrul căreia a aprobat ordinea de zi a ședințelor plenare pentru următoarele două săptămâni. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Mâine, 3 decembrie, Parlamentul se va întruni în ședință plenară, începând cu ora 10:00. Deputații vor examina mai multe proiecte de lege și hotărâri, inclusiv proiectul legii bugetului de stat pentru anul 2021.

Proiectul legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul viitor, proiectul legii fondurilor asigurării obligatorii de asistență medical pe anul 2021 și politica bugetar-fiscală și vamală.

Totodată, astăzi, PAS a cerut Guvernului să retragă proiectul de buget și politică fiscală, întrucât acesta nu a fost supus consultărilor publice și a încălcat normele de transparență, iar Platforma DA a cerut amânarea examinării subiectelor.

De asemenea, ședința de mâine va coincide cu protestul anunțat în această seară de președinta aleasă a Republicii Moldova, Maia Sandu.

Aceasta a chemat cetățenii să vină mâine să protesteze, în fața Parlamentului, începând cu ora 10:00, după ce deputații socialiști au înregistrat la Parlament un proiect de lege care va scoate Serviciul de Informații și Securitate (SIS) de sub controlul Președinției, trecând instituția în subordinea Parlamentului.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button