fbpx

video | Ieri ministru al Educației, azi candidat la șefia unei universități. Igor Șarov vrea să devină rector al USM

Fostul ministru al Educației, Igor Șarov, a anunțat în cadrul unei emisiunii că și-a înaintat candidatura pentru postul de rector al Universității de Stat din Moldova (USM). 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

După ce astăzi, 9 noiembrie, ministrul Educației, Culturii și Cercetării, alături de alți trei colegi, a fost revocat din funcție, acesta a declarat că intenționează să revină la cercetare și și-a propus să devină rectorul USM.

Revin în cercetare la Alma Mater. Toată viața am activat în cadrul Facultății de istorie a Universității de Stat din Moldova. Din 2013 am venit în serviciul de stat. Facultatea a fost cea de-a doua casă pentru mine.

A fost anunțat concursul la funcția de rector al Universității de Stat din Moldova, unde am depus documentele. Și cred că la sfârșitul acestei luni trebuie să înceapă o campanie și sper că cu experiența pe care am acumulat-o pe parcursul să pot demonstra colegilor mei de la universitate programul meu electoral”, a menționat Șarov la emisiunea „Punctul pe azi” de la TVR.

 

Precizăm că, solicitarea de revocarea a miniștrilor Educației, Economiei și Apărării a fost făcută de Ion Chicu după ce PDM a anunțat sâmbătă, 7 noiembrie, că își retrage membrii din Guvern după al doilea tur al scrutinului prezidențial. Oleg Țulea și-a depus mandatul vineri, urmând să exercite funcția de ambasador al țării noastre în Ungaria.

După ce a cerut revocare viceprim-ministrei pentru Reintegrare și miniștrilor Educației, Apărării și Economiei, Ion Chicu a înaintat președintelui în exercițiu propunerile de numire în funcție a noilor oficiali. La scurt timp, noii membri ai Guvernului au depus jurământul și au intrat în activitate tot astăzi.

Articole asemănătoare

Back to top button