fbpx

Va fi convocat Parlamentul pentru a-i acorda vot de neîncredere ministrului Voicu? Mai e nevoie de o singură semnătură

Deputații fracțiunii PAS au semnat pe cererea fracțiunii Platformei DA de convocare a Biroului Permanent al Parlamentului în scopul examinării în plenul Legislativului a moțiunii simple împotriva activității Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Pavel Voicu. Anunțul a fost făcut de deputatul Platformei DA, Dinu Plîngău.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Inițiativa de acordare a votului de neîncredere în Parlament pentru Pavel Voicu vine după ce, potrivit reprezentanților opoziției, ministrul a acționat tardiv în cazul celor patru cetățeni răpiți de structurile de forță separatiste și nu asigură eficient securitatea cetățenilor Republicii Moldova.

„Au fost răpiți 4 oameni de trupele paramilitare din regiunea transnistreană. Doi încă se află în beciuri și sunt supuși unui tratament inuman și degradant, despre drepturile omului nici nu putem discuta. Unuia dintre acești 4 deja i s-au adus învinuiri pentru așa-numita „trădare de patrie”.

Astăzi am fost la colegii din PAS și am semnat împreună cererea de convocare a Biroului Permanent al Parlamentului și Moțiunea Simplă împotriva activității Ministerului Afacerilor Interne”, a anunțat Dinu Plîngău.

Potrivit deputatului, mai este nevoie de o singură semnătură pentru a ne convoca la Parlament.

„Am încercat să discut cu deputații din PD, i-am îndemnat, după care i-am rugat să ne convocăm la Parlament pentru a face tot posibilul să scoatem din temnițe persoanele răpite. Nu am obținut nimic de la ei și am început să-l caut pe deputatul Denis Ulanov, care e membru al Biroului Permanent și să-l rog să semneze cerere pentru a ne convoca și discuta cu MAI și SIS despre situați delicată. Nu pot da de el și presupun că doar din cauza înțelegerilor recente dintre Dodon și Șor în contextul prezidențialelor pentru unul și tergiversării unor dosare pentru altul”, a scris deputatul pe Facebook.

„Suntem în campania electorală și toți deputații vin la voi cu discursuri frumoase. Vă rog, unde-i întâlniți, spuneți-le despre cele 4 persoane răpite de grupările transnistrene și trimiteți-i să-și facă datoria în Parlament. Niște destine și familii pot fi salvate doar printr-o singură voință a Parlamentului.

Asta-i deja bătaie de joc și nu mai poate fi numit stat, dacă nu eliberăm cât mai repede acești prizonieri ai regimului anticonstituțional și indiferenței noastre”, a adăugat deputatul.

Citește și: video | Vot de neîncredere pentru șeful SIS și moțiune simplă împotriva MAI. Platforma DA cere convocarea de urgență a Parlamentului

Potrivit Regulamentului Parlamentului, în cazul în care Legislativul nu se află în sesiune ordinară, acesta se poate întruni în sesiune extraordinară sau specială la cererea preşedintelui Republicii Moldova, a preşedintelui Parlamentului sau a 1/3 din numărul deputaţilor.

Articole asemănătoare

Back to top button